طراح محصول کیست؟ حقوق، مهارت‌ها و بیشتر

طراحان محصول، روند طراحی یک محصول را تحت نظر دارند. اگر امیدوارید به این حرفه بپیوندید، باید مهارت‌های مرتبطی را کسب کنید و یک پرتفوی قوی بسازید.
 

طراح محصول


طراح محصول شخصی است که روند طراحی یک محصول را از ابتدا تا انتها یا بهبود یک محصول موجود را زیر نظر دارد. یک طراح محصول ممکن است به دنبال راه‌حل‌هایی برای مشکلات فعلی باشد، نظرات ذینفعان را دریافت کند، به‌عنوان واسطه‌ای بین طراحان، مهندسان و محققان عمل کند و در تهیه ماکت‌ها از طریق وایرفریم‌ها و پروتوتایپ‌ها کمک کند. آن‌ها با اهداف بزرگ‌تر محصول آشنا هستند و در عین حال به جزئیات لازم برای دستیابی به آن‌ها توجه می‌کنند.
 


پس طراحی محصول دقیقاً چیست؟

طراحی محصول فرایند ایجاد یک کالا دیجیتال یا فیزیکی است. این فرایند معمولاً بر پایه تحقیق استوار است و شامل در نظر گرفتن تجربه کاربر می‌شود.

در سال‌های اخیر، طراحی محصول بیشتر با محصولات دیجیتال مانند نرم‌افزار یا اپلیکیشن‌ها ارتباط پیدا کرده است. اما طراحی محصول می‌تواند به طراحی کالاهای فیزیکی، مانند مبلمان، الکترونیک و سایر محصولات تولیدی نیز اشاره کند. نوع دوم طراحی، طراحی صنعتی نامیده می‌شود.



وظایف یک طراح محصول چیست؟

کار یک طراح محصول را می‌توان به چندین وظیفه کلیدی تقسیم کرد. این‌ها شامل موارد زیر است:
 

  • طراحی: در حالی که یک طراح محصول ممکن است نقش‌های متعددی را بر عهده بگیرد، وظیفه اصلی او هنوز هم طراحی است. یک طراح محصول از دانش خود در زمینه رنگ، تایپوگرافی، جزئیات و سایر عناصر طراحی برای خلق یک محصول استفاده می‌کند.

مطالعه بیشتر: یک طراح گرافیک چه کاری انجام می‌دهد؟ و چگونه می‌توانم یک طراح گرافیک شوم؟
 

  • در نظر گرفتن کاربر: یک طراح محصول معمولاً اصول UX را در طراحی خود لحاظ می‌کند. این به معنای فقط کاربرپسند کردن یک محصول نیست. از طراحان محصول انتظار می‌رود که آزمایش‌های A/B، نظرسنجی‌های ایمیلی و سایر تحقیقات UX را انجام دهند یا بدانند چگونه وایرفریم‌ها، پروتوتایپ‌ها و نقشه‌های سفر مشتری را بسازند.

مطالعه بیشتر: محقق تجربه کاربری (UX Researcher) کیست؟ چگونه این شغل را به دست آوریم.
 

  • همکاری با تیم‌ها:به‌عنوان فردی که نگاهی جامع به طراحی یک محصول دارد، طراح محصول اغلب با طراحان، محققان و تیم‌های تجاری همکاری می‌کند. این کمک می‌کند تا اطمینان حاصل شود که محصول نهایی با اهداف شرکت همخوانی دارد و تمام فرایندهای لازم برای کاربرپسند و به‌خوبی طراحی شده بودن محصول را دربر می‌گیرد.
     

طراح محصول در مقابل طراح UX: چه تفاوت‌هایی دارند؟

یک طراح UX معمولاً بر بخشی از فرایند طراحی تمرکز دارد و اطمینان حاصل می‌کند که یک محصول به بهترین شکل برای تجربه کاربری طراحی شده است. در حالی که یک طراح محصول ممکن است بر کل فرایند تمرکز کند و اطمینان یابد که یک محصول با نیازهای تجاری شرکت همخوانی دارد. طراحان UX همچنین ممکن است بیشتر در مرحله ابتدایی طراحی محصول فعالیت کنند، در حالی که طراحان محصول غالباً بر بهبود محصولات موجود کار می‌کنند.

یک طراح محصول معمولاً با طراحان UX همکاری می‌کند و به‌طور کلی انتظار می‌رود که درک خوبی از اصول UX داشته باشد. علاوه بر این، گاهی اوقات این دو عنوان به‌طور متناوب استفاده می‌شوند که می‌تواند منجر به سردرگمی قابل درکی شود.

 

چگونه می‌توان طراح محصول شد

این نقش شامل مسئولیت‌های متعددی است و راه‌های مختلفی برای تبدیل شدن به یک طراح محصول وجود دارد. در اینجا چند روش برای شروع کار آورده شده است:
 

کسب مهارت‌های مرتبط.

  • UX/UI: درک اینکه کاربر چه هدفی دارد، نقاط درد او چیست و یک محصول چه احساسی به او می‌دهد، جزء اصلی طراحی است. مهارت‌های فنی که باید یاد بگیرید شامل وایرفریم‌سازی، پروتوتایپ‌سازی، انجام تحقیق و تست ویژگی‌های محصول است. ابزارهای پروتوتایپ‌سازی می‌توانند شامل Framer، Principle یا Figma باشند.

  • ابزارهای طراحی بصری: یک محصول زیبا می‌تواند مشتریان را خوشحال کرده و تجربه کاربری خوبی ایجاد کند. شرح وظایف شغلی معمولاً از شما می‌خواهد که حس زیبایی‌شناسی داشته باشید و با ابزارهای مورد استفاده در طراحی بصری آشنا باشید. این ابزارها می‌توانند شامل Figma، Sketch یا Adobe Creative Suite باشند.

  • تجربه مدیریت پروژه یا رهبری: داشتن تجربه در دیدن تصویر بزرگ یک فرایند، توانایی استراتژی‌سازی و دانستن نحوه اجرای یک دیدگاه می‌تواند به عنوان یک طراح محصول مفید باشد. نیازی نیست که به‌عنوان مدیر پروژه کار کرده باشید، اما داشتن تجربه در ایجاد، نظارت یا اجرای یک پروژه می‌تواند سودمند باشد.
     

ساخت یک پرتفوی

یک پرتفوی می‌تواند پروژه‌های گذشته شما، سلیقه شما و چگونگی ادغام نیازهای تجاری در طراحی را به کارفرمایان نشان دهد. یک پرتفوی به‌عنوان طراح محصول می‌تواند شامل بخشی با عنوان "درباره من" باشد که در آن پیشینه و نقاط قوت خود را توصیف کنید. می‌توانید از سازندگان وب‌سایت مانند WordPress، Wix، SquareSpace یا Webflow برای ساخت پرتفوی خود استفاده کنید.

اگر پروژه‌های کافی برای پر کردن یک وب‌سایت ندارید، نگران نباشید. می‌توانید با بارگذاری پروژه‌های خود در لینکدین شروع کنید و بعداً یک پرتفوی کامل بسازید. این پروژه‌ها می‌توانند شامل کارهای قبلی، پروژه‌های شخصی که ایجاد کرده‌اید یا کارهایی از دوره‌های آموزشی که گذرانده‌اید باشند.
 

شروع در نقش‌های مرتبط

راه تبدیل شدن به یک طراح محصول همیشه ساده نیست. می‌توانید با کار در نقش‌هایی که شما را با جنبه‌های مختلف طراحی محصول آشنا می‌کنند، تجربه مرتبط کسب کنید.

بسته به مجموعه مهارت‌های خود، می‌توانید با طراحی UX، طراحی گرافیک، نویسندگی یا نقش‌های معمار اطلاعات شروع کنید.
 

دوره‌های آموزشی بگذرانید

صرف‌نظر از اینکه آیا قبلاً در یک نقش مرتبط کار کرده‌اید یا از ابتدا شروع می‌کنید، دوره‌ها می‌توانند مهارت‌هایی را که هنوز تسلط پیدا نکرده‌اید، تقویت کنند. بررسی کنید که کجاها در مهارت‌های خود کمبود دارید. دوره‌ها و منابع زیر را بررسی کنید تا یکی را پیدا کنید که متناسب با نیازهای شما باشد.


سوالات متداول

  • چه مهارت‌های فنی به‌عنوان یک طراح محصول نیاز دارم؟

مهارت‌های فنی بسیاری وجود دارند که برای طراحان محصول مفید هستند، از جمله طراحی تجربه کاربری (UX)، طراحی تعاملی/رابط کاربری (UI) و طراحی بصری. همچنین آشنایی با یک یا چند برنامه طراحی می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد، از جمله:

  • AutoCAD
  • TurboCAD
  • SelfCAD
  • Fusion 360
  • Inventor

دانش کار با ابزارهایی مانند Figma، Sketch و Photoshop نیز در طراحی محصول بسیار مفید است.
 

  • آیا تغییر شغل به طراحی محصول سخت است؟

تغییر به شغل طراحی محصول لزوماً دشوار نیست. احتمالاً شما از قبل مهارت‌هایی دارید که می‌توانند به این نقش منتقل شوند، از جمله حل مسئله، ارتباطات و همدلی. اگر به فکر تغییر شغل هستید، بر روی مهارت‌های فنی و برنامه‌هایی که نیاز دارید تمرکز کنید. همچنین بررسی لیست مشاغل طراحی محصول می‌تواند به شما ایده دهد که کجا باید تلاش‌های خود را متمرکز کنید.
 

  • برای ورود به طراحی محصول چه چیزی باید مطالعه کنم؟

رشته‌های دانشگاهی رایجی مانند طراحی صنعتی، مهندسی و معماری برای ساخت پایه‌ای محکم در طراحی محصول مفید هستند. دیگر موضوعات مرتبط با طراحی محصول شامل طراحی گرافیک، هنر، روان‌شناسی و رفتار سازمانی می‌شوند. مسیری واضح برای ورود به طراحی محصول وجود ندارد، اما مطالعه این رشته‌ها می‌تواند به شما در کسب مهارت‌های مورد نیاز کمک کند.

 

برای ثبت دیدگاه وارد حساب کاربری خود شوید.