مهارت‌های نرم چیست و چرا در محیط کار اهمیت دارند؟

در حالی که مهارت‌های سخت به این اشاره دارند که شما چه کاری انجام می‌دهید، مهارت‌های نرم بیان می‌کنند که چگونه آن کار را انجام می‌دهید.
 

مهارت های نرم
 

مهارت‌های نرم به ویژگی‌ها و رفتارهایی اشاره می‌کنند که نحوه‌ی برخورد یک فرد با وظایف خود را توصیف می‌کنند. به احتمال زیاد، شما از مهارت‌های نرم در تمامی جنبه‌های زندگی خود استفاده می‌کنید، مهارت‌هایی مثل ارتباط، تفکر انتقادی، حل مسئله، و دیگر مهارت‌های بین‌فردی نمونه‌هایی از مهارت‌های نرم هستند، اما این مهارت‌ها به‌ویژه در محیط کار ارزش بالایی دارند.

در واقع، مهارت‌های نرم اغلب به عنوان مهارت‌های انسانی یا مهارت‌های محل کار شناخته می‌شوند. این نام‌های جایگزین می‌توانند هنگام فکر کردن یا صحبت در مورد مجموعه مهارت‌های شما، توصیفی‌تر باشند.

در این مقاله، به جزئیات بیشتری درباره مهارت‌های نرم باارزش که کارفرمایان به دنبال آن‌ها هستند، خواهیم پرداخت و نکاتی برای بهبود این مهارت‌ها ارائه خواهیم داد.
 


مهارت‌های سخت در مقابل مهارت‌های نرم

مهارت‌های سخت توصیف می‌کنند که شما چه کاری انجام می‌دهید، در حالی که مهارت‌های نرم نحوه انجام آن کار را توصیف می‌کنند.

مهارت‌های سخت شما، مهارت‌های فنی شما هستند و به انواع وظایفی که می‌دانید چگونه انجام دهید مرتبط می‌شوند. برخی از نمونه‌های مهارت‌های فنی شامل تحلیل داده‌ها، برنامه‌نویسی کامپیوتر، نگارش، و طراحی تجربه کاربری (UX) هستند. وقتی یک وظیفه را انجام می‌دهید، معمولاً ترکیبی از مهارت‌های سخت و نرم را به کار می‌برید—مهارت‌های فنی برای هدایت فرآیند و مهارت‌های نرم برای تشویق به دستیابی به نتایج مؤثر.



چه مهارت‌هایی در محیط کار مورد توجه کارفرمایان قرار می‌گیرد؟

مهارت‌های محیط کار می‌توانند دیدی به شیوه کار یک فرد ارائه دهند که فراتر از جنبه‌های فنی نقش اوست. برای بسیاری از کارفرمایان، نحوه انجام یک کار به اندازه خود کار مهم است—به‌ویژه وقتی صحبت از یادگیری بلندمدت، رشد و موفقیت می‌شود.

طبق گفته وزارت کار ایالات متحده، کارفرمایان مهارت‌های محیط کار را برای آمادگی شغلی (یا حداقل صلاحیت‌های لازم برای یک شغل خاص) مهم‌تر از مهارت‌های فنی می‌دانند.

به طور خاص، کارفرمایان به دنبال موارد زیر هستند:

  • اخلاق کاری

  • ارتباط مؤثر

  • کار تیمی و همکاری

  • تفکر انتقادی و حل مسئله

کارفرمایان ممکن است از مهارت‌های محیط کار برای پیش‌بینی پتانسیل آینده فرد استفاده کنند. این نوع ارزیابی شخصیت ممکن است در انتخاب رهبران پروژه‌های جدید یا تصمیم‌گیری در مورد آمادگی کارمندان برای ارتقاء شغلی مطرح شود. مدیران استخدام نیز مهارت‌های محیط کار را ارزیابی می‌کنند تا تعیین کنند آیا یک داوطلب شغلی مناسب تیم خاصی است یا خیر.
 

نمونه‌هایی از مهارت‌های نرم

کارفرمایان مختلف ارزش‌های متفاوتی برای مهارت‌های محیط کار قائل هستند. در اینجا تعدادی از مهارت‌های نرم مورد نظر که در محیط کار مطلوب هستند آورده شده است:

  • گوش دادن فعال
  • سازگاری
  • ارتباط
  • خلاقیت
  • تفکر انتقادی
  • همدلی
  • رهبری
  • سازماندهی
  • حل مسئله
  • ابتکار عمل
  • تفکر استراتژیک
  • کار تیمی
  • مدیریت زمان

این مهارت‌ها به فرد کمک می‌کنند تا بهتر با همکاران تعامل داشته باشد و در محیط کاری موفق‌تر عمل کند.
 

راه‌های بهبود مهارت‌های محیط کار

از آنجا که مهارت‌های محیط کار عمدتاً با رفتار افراد مرتبط هستند، بهبود آنها ممکن است نیاز به تغییر در الگوهای رفتاری، رویکردها یا فرآیندهای فکری داشته باشد. این نوع کار معمولاً نیازمند تمرین و صبر است، اما با گذشت زمان، احتمالاً متوجه خواهید شد که استفاده از این مهارت‌ها برای شما آسان‌تر می‌شود.

اگرچه مهارت‌های محیط کار به طور سنتی سخت‌تر از مهارت‌های فنی یاد گرفته می‌شوند، اما راه‌های متعددی برای تقویت مهارت‌های موجود وجود دارد. اگر بهبود یک مهارت خاص را در نظر دارید، به دنبال راه‌هایی باشید که آن مهارت را در زندگی روزمره‌تان به کار بگیرید. همچنین می‌توانید با یک مربی زندگی مشورت کنید تا یک برنامه عملیاتی شخصی‌سازی شده برای شما تهیه کند.

در اینجا چند ایده برای بهبود مهارت‌های محیط کار شما آورده شده است:
 

  1. تمرین سبک‌های مختلف ارتباطی
    افراد معمولاً سبک‌های مختلفی از ارتباط را ترجیح می‌دهند، خواه روش‌های ارسال پیام مانند مکالمه، ایمیل یا پیامک باشد، یا شیوه ارسال پیام، مانند ارتباط منفعل، پرخاشگرانه یا قاطعانه. علاوه بر مهارت‌های ارتباطی شما، فکر کردن به نحوه برخورد با ارتباطات در موقعیت‌های مختلف می‌تواند فرصتی برای تمرین انطباق‌پذیری، تفکر انتقادی و تفکر استراتژیک باشد.
    برای تمرین سبک‌های مختلف ارتباطی، می‌توانید سعی کنید یک ایده را به روش‌های مختلف بیان کنید؛ آن را بنویسید، به صورت شفاهی توضیح دهید و آن را در یک ارائه به کار ببرید یا برای مخاطبان مختلف شرح دهید.
     

  2. به یک پروژه گروهی بپیوندید
    علاوه بر نشان دادن توانایی شما در ابتکار عمل، پیوستن به یک پروژه گروهی می‌تواند فرصت‌هایی برای تمرین چندین مهارت محیط کار مانند کار تیمی، مدیریت زمان و گوش دادن فعال فراهم کند. به عنوان یک مزیت، پروژه‌های گروهی می‌توانند به شما این امکان را بدهند که مهارت‌های فنی خود را در یک محیط تعاونی به کار ببرید.
    برای پیوستن به یک پروژه گروهی، به علاقه‌مندی‌های همکاران خود توجه کنید و در جاهایی که ممکن است مفید باشد، کمک کنید، یا به دنبال فرصت‌ها در جامعه محلی خود بگردید.
     

  3. چیز جدیدی یاد بگیرید
    یادگیری چیز جدیدی می‌تواند نحوه تفکر معمولی شما را گسترش دهد و رشد را تشویق کند. ارتباط قوی بین یادگیری و خلاقیت وجود دارد، بنابراین هرچه تصمیم به یادگیری آن بگیرید، علاوه بر کسب دانش فنی، می‌توانید مهارت‌های خلاقانه و حل مسئله خود را نیز تقویت کنید.
     

  4. با همکاران خود معاشرت کنید
    در هر تعاملی که دارید، از مهارت‌های شغلی خود استفاده می‌کنید. فقط با شناخت بیشتر همکارانتان می‌توانید به طور مؤثری مهارت‌های ارتباطی و گوش دادن فعال خود را تمرین کنید و فرصت‌های جدیدی برای همکاری در آینده ایجاد کنید.
    اگر مناسب به نظر می‌رسد، با علاقه به زندگی همکاران خود نزدیک شوید و در عین حال آمادگی برای به اشتراک گذاشتن اطلاعات درباره خودتان را نیز داشته باشید.
     

  5. پیشنهاد بهبود فرآیندها
    در حین تقویت مهارت‌های فنی و شغلی خود، ممکن است فرصت‌هایی برای بهبود روش‌های انجام کار در محیط کار خود شناسایی کنید. مهارت‌هایی مانند تفکر انتقادی درباره فرآیندها، شناسایی مشکلات و ارائه راه‌حل‌های مؤثر، از جمله مهارت‌های ارزشمند در محل کار هستند.
    برای پیشنهاد بهبود فرآیندها، می‌توانید از مدیر خود بخواهید که جزئیات فرآیندهای موجود و نوع اطلاعات مورد نیاز برای ارزیابی پیشنهادات شما را توضیح دهد.
     

  6. پرسیدن بازخورد
    بسیاری از مهارت‌های شغلی جنبه‌های تعاملی دارند و دریافت نظرات خارجی می‌تواند به شما کمک کند تا نقاط قوت و زمینه‌های نیاز به بهبود خود را شناسایی کنید. همچنین، ارائه بازخورد به دیگران می‌تواند فرصتی برای تمرین مهارت‌هایی چون شنیداری فعال، رهبری و کار تیمی باشد.
    برای درخواست بازخورد، می‌توانید به مدیر خود، همکاران اخیر در پروژه‌ها، یا سایر همکارانی که با آنها رابطه کاری برقرار کرده‌اید، مراجعه کنید.
     

چگونه مهارت‌های شغلی را در رزومه خود بگنجانیم.

گنجاندن مهارت‌های شغلی در رزومه شما ممکن است به اندازه مهارت‌های فنی شهودی نباشد، اما فرصت‌هایی برای این کار در بخش‌های مختلف رزومه مانند خلاصه، هدف یا بخش مهارت‌های ویژه وجود دارد. علاوه بر این، می‌توانید از کلمات کلیدی که با مهارت‌هایی که می‌خواهید نشان دهید، هماهنگ هستند، در بخش تجربه کاری خود استفاده کنید. سپس، می‌توانید از نامه پوششی خود برای بیان جزئیات بیشتر بهره ببرید.

به یاد داشته باشید که مهارت‌های شغلی در نحوه نزدیک شدن شما به کارتان منعکس می‌شوند، بنابراین وقتی درباره موفقیت‌های خود صحبت می‌کنید، آنچه را که انجام داده‌اید، نحوه انجام آن و تأثیر آن را به اشتراک بگذارید.

 

برای ثبت دیدگاه وارد حساب کاربری خود شوید.