9 مهارت ضروری برای طراحان UX در سال 2024

بیاموزید که برای استخدام به عنوان یک طراح UX به چه مهارت هایی نیاز دارید و چگونه آنها را بدست آورید.
 

مهارت های طراحی UX
 

زمان مناسبی برای ورود به عرصه طراحی تجربه کاربری (UX) است. سایت شغلی محبوب Glassdoor شغل "طراح UX" را در لیست ۵۰ شغل برتر خود در آمریکا برای سال ۲۰۲۲ قرار داده است که این انتخاب بر اساس رضایت شغلی، پتانسیل درآمد و تعداد موقعیت‌های شغلی انجام شده است.

راه‌های متعددی برای تبدیل شدن به یک طراح UX وجود دارد. اما نشان دادن اینکه شما مجموعه مهارت‌های درستی دارید، اغلب کلید استخدام شدن است. اما آن مهارت‌ها چه هستند؟
 

چه مهارت‌هایی برای یک طراح UX لازم است؟

طراحان UX از ترکیبی، از مهارت‌های فنی و مهارت‌های محیط کار برای طراحی استفاده می‌کنند. برخی از این مهارت‌ها به دنیای طراحی UI/UX خاص هستند، در حالی که برخی دیگر عمومی‌تر هستند. احتمالاً شما هم اکنون مهارت‌هایی دارید که می‌توانند به یک شغل جدید در طراحی UX منتقل شوند.
 

مهارت‌های فنی طراح UX
 

1. نمونه‌سازی (Prototyping)، وایرفریم (Wireframing)، جریان کاربر (User Flows)، موکاپ (Mockups)

یکی از بخش‌های مهم فرآیند توسعه محصول، تجسم و تصور از شکل نهایی محصول است. بسته به مرحله توسعه، ممکن است این کار را با ایجاد وایرفریم، نمونه‌های اولیه (Prototype) با دقت پایین یا بالا، موکاپ یا جریان‌های کاربر انجام دهید. بیایید این اصطلاحات را تعریف کنیم:

  • وایرفریم: یک طرح ساده از صفحه وب که فاقد طراحی بصری است و با هدف اولویت‌بندی عناصر صفحه بر اساس نیازهای کاربر طراحی شده است.

  • نمونه‌سازی: یک نمونه یا شبیه‌سازی از محصول نهایی که برای آزمایش و جمع‌آوری بازخورد استفاده می‌شود. نمونه‌های اولیه با دقت پایین ممکن است روی کاغذ کشیده شوند و اجازه تعامل کاربر را نمی‌دهند. نمونه‌های اولیه با دقت بالا معمولاً مبتنی بر کامپیوتر هستند و امکان تعامل با موس و کیبورد را فراهم می‌کنند.

  • موکاپ: یک مدل بصری واقع‌گرایانه از صفحه یا اپلیکیشن نهایی.

  • جریان کاربر: یک دیاگرام که هر مرحله‌ای را که کاربر هنگام استفاده از یک محصول یا خدمت طی می‌کند، نشان می‌دهد.

این اجزای طراحی تعامل، مهارت‌های عملی هستند که نیاز به تمرین دارند. خوشبختانه، شما می‌توانید با یک قلم و کاغذ شروع کنید. برای آشنایی با اجزای مختلف، می‌توانید وایرفریم‌ها و جریان‌های کاربر را برای یک اپلیکیشن یا سایتی که زیاد از آن استفاده می‌کنید، رسم کنید.

نمونه‌سازی‌ها و موکاپ‌ها اغلب به نرم‌افزارهای خاص طراحی UX نیاز دارند. اگر تازه شروع کرده‌اید، می‌توانید از گزینه‌های رایگان مانند Origami Studio استفاده کنید. ابزارهای محبوب و پولی نمونه‌سازی، مانند InVision، Sketch یا Adobe XD معمولاً با دوره‌های آزمایشی رایگان ارائه می‌شوند که به شما امکان می‌دهد چند نمونه طراحی کنید بدون اینکه نیاز به اشتراک داشته باشید.

همچنین می‌توانید روش نمونه‌سازی با کاغذ را با استفاده از یک قلم و کاغذ ساده تمرین کنید.
 

۲. طراحی بصری و نرم‌افزار طراحی

هم طراحان UX و هم طراحان UI از نرم‌افزارهای طراحی بصری مانند Figma، Sketch، Photoshop و Illustrator برای خلق عناصر بصری محصول استفاده می‌کنند. علاوه بر تسلط بر این ابزارها، شما باید با بهترین شیوه‌های طراحی بصری در حوزه‌هایی مانند تایپوگرافی، نظریه رنگ‌ها، چیدمان، آیکون‌ها و نظریه کلی طراحی نیز آشنا شوید.
 

۳. تحقیقات کاربر و آزمون‌پذیری

برای طراحی محصولی که یک مشکل کاربر را حل کند، به یک نیاز کاربر پاسخ دهد، یا به طور کلی کاربر را راضی کند، ابتدا باید بدانید آن کاربر کیست. اینجاست که تحقیقات کاربر نقش خود را ایفا می‌کند.

انجام تحقیقات کاربر مناسب برای محصول یا ویژگی‌ای که در حال طراحی آن هستید، می‌تواند به شما این امکان را بدهد که محصول خود را بهتر کنید. زمانی که نمونه‌های اولیه را توسعه می‌دهید، با آزمون‌پذیری کاربر طراحی‌های خود را اعتبارسنجی می‌کنید. دانستن نحوه پیمودن این دو مرحله کاربر محور، می‌تواند شما را به یک طراح مؤثرتر تبدیل کند.

این مهارت به قدری حیاتی است که برخی شرکت‌ها در تیم UX خود نقش ویژه‌ای به نام محقق UX دارند.
 

۴. اجایل (Agile)

Agile، مجموعه‌ای از شیوه‌های مدیریت پروژه است که در توسعه نرم‌افزار بسیار رایج بوده و بر اساس یک رویکرد تکراری برای ساخت محصول عمل می‌کند. از آنجا که بسیاری از تیم‌های توسعه نرم‌افزار از روش Agile استفاده می‌کنند، منطقی است که طراحان UX نیز با آشنایی با این رویکرد مدیریت محصول محبوب، از مزایای آن بهره‌مند شوند.

UX و Agile به حدی با هم تلاقی پیدا کرده‌اند که اصطلاحی به نام طراحی UX اجایل پدید آمده است. اگرچه نیازی نیست تمام جزئیات مدیریت پروژه را به عنوان یک طراح UX بدانید، اما می‌توانید با دانستن اصول پایه، رزومه خود را تقویت کنید. برای اطلاعات بیشتر، می‌توانید به راهنمای مبتدیان توسعه اجایل مراجعه کنید.
 

۵. معماری اطلاعات

معماری اطلاعات (Information Architecture یا IA) به سازمان‌دهی و ساختاربندی مؤثر محتوا اشاره دارد. معماری اطلاعات زمانی که به خوبی طراحی شود، به کاربران کمک می‌کند تا به راحتی اطلاعات مورد نیاز خود را پیدا کرده و وظایف خود را انجام دهند. طراحان UX می‌توانند این کار را با ساده‌سازی مسیر کاربران و کمک به آن‌ها در درک مکان، مقصد و مراحل بعدی تسهیل کنند.

اگر تازه‌کار در زمینه معماری اطلاعات هستید، با مطالعه الگوهای رایج معماری اطلاعات در وب‌سایت‌ها شروع کنید. مشابه با wireframing، می‌توانید با ایجاد یک نقشه سایت (sitemap) برای یک وب‌سایت یا اپلیکیشنی که از آن لذت می‌برید، تمرین کنید. این کار را چندین بار انجام دهید و سعی کنید عناصر مهمی که منجر به معماری اطلاعات خوب می‌شود را شناسایی کنید.
 

۶. توسعه اپلیکیشن

اگرچه از طراحان UX به‌طور معمول انتظار نمی‌رود که کدنویسی کنند، این کار عمدتاً وظیفه توسعه‌دهندگان است، اما داشتن درک پایه‌ای از توسعه اپلیکیشن، از جمله زبان‌هایی مثل JavaScript، CSS و HTML می‌تواند مفید باشد.

درک نحوه توسعه اپلیکیشن‌ها به چندین روش به شما به عنوان یک طراح UX کمک می‌کند:

  • انتظارات واقع‌بینانه‌تری از آنچه که در طراحی ممکن است خواهید داشت.

  • می‌توانید بهتر با تیم توسعه همکاری و ارتباط برقرار کنید.

  • ممکن است در استارتاپ‌های کوچک که به دنبال افرادی با مهارت‌های گسترده‌تر هستند، بیشتر مورد توجه قرار گیرید.

  • در صورت تمایل به ورود به حوزه مهندسی UX یا توسعه UI، مهارت‌های کدنویسی پایه خواهید داشت.
     

مهارت های طراح UX در محل کار
 

۷. همکاری

به عنوان یک طراح UX، شما به‌طور مداوم با تیم‌های دیگر همکاری خواهید کرد. بسته به پروژه و مرحله توسعه، ممکن است با مدیریت برای تعریف اهداف کسب‌وکار، با طراحان رابط کاربری (UI) برای افزودن عناصر بصری به mockup یا prototype دقیق، یا با توسعه‌دهندگان برای تبدیل طراحی‌ها به کد همکاری کنید.

کار تیمی همچنین به معنای توانایی در ارائه و دریافت بازخورد، و گنجاندن ایده‌های جدید برای ایجاد بهترین محصول ممکن است.
 

۸. ارتباطات و ارائه

ارتباطات و همکاری در کنار هم حرکت می‌کنند. و فقط تیم شما نیست که باید با آن‌ها ارتباط برقرار کنید. داشتن مهارت‌های ارتباطی قوی به شما کمک می‌کند که داده‌های ارزشمندتری از مشتریان هنگام انجام تحقیقات کاربری به دست آورید و در ارائه طراحی‌های خود، اشتیاق را در ذینفعان به‌وجود آورید. یک UX خوب اغلب به ارتباطات بصری مؤثر و ارتباطات نوشتاری (UX writing) نیز متکی است.
 

۹. اولویت‌بندی و مدیریت زمان

شرکت‌ها اغلب به دنبال طراحان UX هستند که بتوانند زمان خود را مدیریت کرده و وظایف را اولویت‌بندی کنند تا به مهم‌ترین نیازها پاسخ دهند. ممکن است هر روز بر روی چندین پروژه (یا بخش‌های مختلف یک پروژه) کار کنید. تمرین در سازمان‌دهی و انعطاف‌پذیری در وظایف فعلی‌تان، شما را برای موفقیت در دنیای طراحی UX آماده می‌کند.

بیشتر بخوانید: مهارت های شغلی چیست و چرا اهمیت دارد؟
 

چگونه مهارت‌های UX خود را بهبود ببخشیم

احتمالاً برخی از این مهارت‌ها را قبلاً دارید و برخی دیگر ممکن است برای شما جدید باشند. در هر صورت، گزینه‌های متعددی برای توسعه مهارت‌های طراحی UX خود دارید. تلاش‌های شما می‌تواند در زمان درخواست برای شغل، مزیت رقابتی ایجاد کند.
 

دوره‌های UX را بگذرانید

برای یک رویکرد ساختارمند در توسعه مهارت‌ها، در یک دوره طراحی UX ثبت‌نام کنید. دوره‌های عمومی UX ممکن است به چندین مهارت اشاره شده در بالا بپردازند. همچنین می‌توانید دوره‌های تخصصی را پیدا کنید که به مهارت‌های خاص پرداخته‌اند. به دنبال دوره‌هایی باشید که پروژه‌های گروهی را شامل شوند تا مهارت‌های همکاری و ارتباطی خود را توسعه دهید. کتابخانه کامل دوره‌های تجربه کاربری (UX) از دانشگاه‌های برجسته را مرور کنید.
 

از آخرین روندهای UI/UX مطلع باشید

در حالی که مهارت‌های بنیادی و پیشرفته UX را توسعه می‌دهید، با اشتراک در چندین وبلاگ و پادکست برتر UX، خود را از جدیدترین روندها مطلع نگه دارید. می‌توانید از منابع رایگان زیادی که در زمینه UX وجود دارد، استفاده کنید و یادگیری خود را ارتقا دهید.
 

مهارت‌های UX خود را به کار بگیرید

گاهی اوقات یادگیری بهتر از طریق عمل به دست می‌آید. اگر آماده‌اید که برخی از مهارت‌های طراحی UX را که در بالا ذکر شد، به کار ببرید، میتوانید برای خود پروژه های فرضی تعریف کنید و شروع به طراحی کنید. و هم چنین طرح های خود را با دیگران به اشتراک بگذارید تا از نظرات دیگران نیز استفاده کنید.
 

چگونه مهارت‌های UX خود را در رزومه و مصاحبه‌ها ارائه دهید

گرفتن شغل به عنوان یک طراح UX معمولاً به معنای نشان دادن توانایی‌های خود به استخدام‌کنندگان و مدیران است. هنگامی که مهارت‌های جدیدی را به ابزارهای UX خود اضافه می‌کنید، به یاد داشته باشید که آنها را به رزومه‌تان نیز اضافه کنید.

در حالی که برای مصاحبه‌های شغلی آماده می‌شوید، تمرین کنید تا داستان‌های خاصی از زمانی که این مهارت‌ها را در شغل قبلی، دوره آموزشی، یا حتی پروژه‌های شخصی خود به کار برده‌اید، داشته باشید.

 

برای ثبت دیدگاه وارد حساب کاربری خود شوید.